18 Ağustos 2010 Çarşamba

İntiharları önlemek için üç ayrı kampanya- Haberler...

İntiharları önlemek için üç ayrı kampanya



'Sanalda Kadın Doktorlar' adlı kuruluş, haziran ayında intihara ilişkin bir rapor açıkladı. Raporda, Almanya'da başta Türkiyeli genç kadınlar olmak üzere göçmen kadınların Almanya kökenli genç kadınlara göre daha çok intihara teşebbüs ettiği belirtiliyor...




Nihal Bayram, Gündem
16/8/2010

İntihara teşebbüs eden Türkiyeli göçmen genç kadınların, Almanyalı ve diğer göçmen gençlere oranı iki kat fazla. İntihar nedenleri arasında ise, feodal aile bağlarından kaynaklı rollere dayalı beklentilerle 'modern' yaşam şekilleri arasındaki çelişki ve dini baskılar var. Bu baskılara örnek olarak da, Türkiyeli genç kadınların, velileri ve erkek aile fertleri tarafından kabul edilmeyen aşk ilişkileri veriliyor. Aile içi şiddet, 'namus', toplumdan dışlanma duygusu da diğer intihar nedenleri. 'Sanalda Kadın Doktorlar' kuruluşu, Türkiyeli genç kadınların sağlık hizmetlerinden yararlanmaması ve psikolojik destek veren kurumlara başvurmamasının çözümsüzlüğü artırdığını da ekliyor.

Kuruluşun raporu yayınlamasının ardından Almanya Federal Eğitim ve Araştırma Bakanlığı, konuya ilişkin üç ayrı kampanya başlattı. Öncelikle başkent Berlin'de bulunan Charite Üniversitesi Psikiyatri Hastanesi'ni, konuyu araştırmakla görevlendirdi. Charite Psikiyatri, 22 Haziran tarihinde başlattığı projeyi, 6 aya kadar sürdürecek. Projeyle göçmen kadınların ruhsal durumları, sosyal ve ailevi sorunları, intihar nedenleri ve konuya ilişkin diğer faktörler detaylı araştırmaya tabi tutulacak.

Yine Federal Eğitim ve Araştırma Bakanlığı himayesinde 'Türkiyeli Kadınların İntiharını Önleme İnisyatifi' tarafından 'Türkiyeli Genç Kadınların İntiharını Önleme Projesi' başlattı. Bu projenin temel hedefi ise, yine intiharın nedenlerini araştırarak, buna göre çözüm yolları önermek. İnisiyatif, elde ettiği sonuçları devlet kurumları ve kamuoyuna sunacak. Bakanlığın himaye ettiği üçüncü kampanya ise medyaya yönelik. 'Hayatına Değil, Suskunluğuna Son Ver' adlı kampanyayı, medya kuruluşları da destekliyor. İlan, afiş, broşür, belgesel, röportaj ve haber yoluyla çeşitli yazılı ve görsel basın alanlarında toplumsal bir duyarlılık ve bilinçlendirme oluşturulmaya çalışılacak.
http://www.ucansupurge.org/index.php?option=com_content&view=article&id=868:ntiharlar-oenlemek-icin-uec-ayr-kampanya&catid=53:dier&Itemid=116

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder